Home > Pers

Pers

Welkom op de pers-pagina van TEZ Groningen.

Oorspronkelijk was de pers-pagina bedoelt om persvoorlichters zo snel mogelijk van informatie te voorzien in geval van een doorbraak. Voor hun is de informatie handig gesorteerd onder de volgende drie categorieën:

Inmiddels heb ik niet meer de intentie om ooit nog door te breken. Deze pagina wordt daarom vooral gebruikt voor het uiteenzetten van willekeurige zelf geschreven artikeltjes over onderwerpen die mij bezig houden, zie hieronder.

Perenbomen helden

Het verhaal van het uitdelen van 4000 gratis perenbomen op 22 Augustus 2020.

Black Lives Matter Groninger Internet Courant

Bekijk het verslag van het Black Lives Matter protest op de Grote Markt in Groningen op 2 juni 2020.

Teun Zijp als prinsessie vlinder

Tijdens de Zalige Zomerweken brak er een prinsessierups epidemie op landgoed Eissingeheem.

Ik erger me aan mensen die beweren dat mannen en vrouwen anders zijn.

Op 25 september 2018 was ik bij een lezing "De man is geen jager", door Jelto Drenth. Hij begon zijn lezing als volgt:

"Geacht publiek, ik groet u gender neutraal om een statement te maken. De verschillen tussen man en vrouw zijn overrated. Dit komt mede dankzij de publicaties van Diederik Stapel, die zijn meetresultaten uit zijn duim zuigt."

Dit word onder meer onderschreven wanneer een van zijn conclusies getest word. Zo kwam Diederik stapel tot de conclusie dat mannen eerder geneigd zijn om impulsief risico te nemen dankzij het feit dat ze hogere testosteron spiegels hebben.

Shown-is-a-depiction-of-the-bimodal-distribution-of-raw-baseline-salivary-testosterone-man-and-woman

Het verschil in testosteron concentraties tussen mannen en vrouwen (zie hierboven) is inderdaad aanwezig en significant. Bron: Researchgate.

Density-plot-of-sex-difference-in-risk-taking-measure-Density-plot-showing-men-and-woman

Hierboven is de histogram van de mate waarin mannen en vrouwen impulsieve risico's nemen. Er is inderdaad een verschil, en wanneer de sample size groot genoeg is, mag dit wetenschappelijk gezien ook "een significant verschil" genoemd worden. Maar laten we wel wezen, het verschil tussen mannen en vrouwen is zo goed als verwaarloosbaar, en de correlatie met testosteron is ver te zoeken. Bron: Researchgate.

Op 2 december 2017 heb ik samen met Remi regenboogpiet en roetveegpiet in Groningen gespeeld.

regenboogpiet en roetveegpiet met kindje
Bedrag opgehaald door team Zwem Goud
Licht door geluid dat niemand kan horen.

Voorbijgangers die de komende tijd het Tschumipaviljoen passeren doen er verstandig aan even stil te staan bij de zeven Japanse lampions die in het 'glazen huis'op het hereplein hangen. De lampen, gemaakt van rijstpapier en bamboe, reageren op verandering in de lucht druk. Afhankelijk van een langsrijdende bus of herfstige windvlaag, geven ze feller of minder fel licht. Het is een kunstwerk van Felix Hess.

Tekst en foto zijn afkomstig uit "Dagblad van het Noorden"; student met de groene jas, bruine fiets & grote rugzak is Teun.

Correctie tentamen

Hieronder het bericht van Erik van der Giessen, een professor in Mechanica, dat op 22 november 2017 Nestor werd geplaatst.

---

Question 1e in M&R Exam Oct 31, 2017

Question 1e reads:

Exam question 1e. Which of the curves, A, B, C or D in the figure below characterises a critically damped oscillator?

and answer A was scored as being correct. Some students, however, argued that the correct answer should be B. Eventually, Teun Zijp convinced me by carefully plotting the solutions for initial conditions x(0)=1 and dx/dt(0)=0 by means of Mathematica:

Teun's solution for Exam question 1e.

All exam papers will therefore be re-checked, and both answer A and B will get 1 point. It may take a couple of days, however, before this is done and the corrected grades for NAMR1 will appear on Progress. I apologize for the inconvenience.

E. van der Giessen

---

Ik breng sinds 2010 reclamefolders rond in mijn vaste folderwijk. Het verbaasde me dat er mensen zijn die van reclame houden. Mocht je op zoek zijn naar reclame, ik heb alle spam verzameld op de reclame-pagina van deze site.