Home > Pers > 4 mijl

Pers

Ik heb in 2019, 2021 en 2022 de 4 mijl gelopen.

In de zomer van 2019 verhuisde ik van het Talma-huis in Groningen naar de HUB in Haren. Mijn nieuwe huis had veel nadelen, het was namelijk eigenlijk overal verder vandaan dan mijn vorige huis. Toch was er één voordeel: De HUB in Haren staat op het terrein van het Beatrix-oord, en dit is ook de startlocatie van de 4 mijl!

4 mijl outfit4 mijl resultaat

Deze tijd (0:34:53) heb ik zonder te trainen neergezet.

In 2021 heb ik me weer ingetekend voor de 4 mijl. De vorige editie was niet doorgegaan vanwege Corona. De medailles en rug-nummers van dit jaar lezen daarom ook niet 2021 maar Editie 34. Ik had er zin in! Wederom zonder training. Ditmaal lukte het me om op RTV Noord te verschijnen!

4 mijl RTV Noord
4 mijl RTV Noord4 mijl RTV Noord4 mijl RTV Noord

De tijd die ik erover deed was ruim 5 minuten trager dan vorig jaar: 0:40:11. Ik geef de schuld aan Corona: door de grote hoeveelheid gemiste zwemtrainingen is mijn conditie flink achteruit gegaan.

4 mijl RTV Noord4 mijl resultaat

Alle foto's die mij via RTV Noord zijn toegespeeld zijn natuurlijk heel erg mooi! Maar ze kunnen niet tippen aan de foto die mijn vader van me heeft gemaakt; hij kwam speciaal voor mij naar de 4 mijl kijken om een foto maken.

4 mijl Groningen 2021 - Foto van Jaap Zijp

Mijn vader kwam ook in 2022 weer een foto van mij maken!

4 mijl Groningen 2022 - Foto van Jaap Zijp

Deze editie liep ik met Strava. Maar ik was ook heel erg nieuwsgierig hoe de kleding-kar werkte. Want je levert, voordat je begint met rennen, je kleding in bij de kledingkar voor de start, en vervolgens staat dezelfde kar bij de finish klaar met je spullen als je klaar bent met rennen. Dit moet dus wel heel snel zijn gegaan. Maar welke route legt deze kar af? Bijna alle wegen zijn afgesloten rondom Groningen! Hiervoor had ik een 2e mobiel met een GPS tracker, deze trasseerde de sporen van onze kledingkar om het grote mysterie eindelijk op te lossen.

4 mijl activiteit op Strava4 mijl - Kledingkar op Strava

Ondanks dat het dit jaar wederom niet is gelukt om te trainen voor de 4 mijl, is de zwemtraining afgelopen jaar voor het grootste deel wél doorgegaan. Dit kan je zien in mijn gelopen tijd: 5 minuten sneller dan vorig jaar, en daarmee weet ik dus zeker dat mijn conditie weer terug is op het nivo van voor corona.

4 mijl tijd op Strava4 mijl - Tijd-registratie door klok-systeem

Het tijds-verschil tussen Strava (35 min 7 sec) en het gebruikte klok-systeem (35 min 10 sec) zal waarschijnlijk te maken hebben met dat Strava afhankelijk is van satalieten, en slechts één datapunt per seconde opslaat, en GPS makkelijk een meetfout van 5 meter heeft, maar al met al niet slecht van Strava!

Terug naar pers