Home > Pers > Persoonlijk

Persoonlijk

Op deze pagina leer je Teun persoonlijk kennen.

Ik ben Teun, en ik heb verschillende diagnoses. Rond m'n 7e kreeg ik autisme/PDD-NOS, rond m'n 9e AD(H)D, en rond m'n 11e werd de definitieve diagnose bijgesteld tot asperger, ADD en dyslexie.

Ik heb me vroeger wel eens zorgen gemaakt over wat mensen van me vinden, vooral toen ik het label autisme kreeg. Maar daar ben ik mee opgehouden toen ik ook de labels ADD, ADHD en dyslexie kreeg. Vooral dyslexie. Het verklaarde zo erg waarom ik zo'n intense haat aan tekst en boeken had. En ADD/ADHD verklaarde waarom ik me steeds niet kon focussen. Ik realiseerde me steeds beter dat ik niet normaal ben.

Ik: "Mama? Ik ben niet normaal. Is het een probleem om niet normaal te zijn?"

Mam: "Nee hoor. Mensen zijn net dieren. En dieren zijn ook niet normaal. Elk dier heeft z'n eigen krachten en eigen zwaktes. Katten kunnen rennen, maar niet zo goed zwemmen. Vissen kunnen zwemmen, maar niet zo goed rennen. Schildpadden kunnen zowel lopen als zwemmen, maar ze zijn niet zo snel."

Ik: "En ik dan, mam? Ik vergeet altijd alles (ADD), snap niets van taal (dyslexie) en snap mensen niet (autisme). Ik kan niets goed."

Mam: "Jij kan heus wel dingen goed. Je weet het alleen nog niet."

Ik: "Oh ja? Wat dan?"

Mam: "Jij kan zowel rennen als zwemmen, sneller dan de schildpad."

Sindsdien ben ik eigenlijk mezelf alleen nog maar met dieren aan het vergelijken. Hier wordt ik best blij van. Ik vind mezelf het meest op een konijn en een dolfijn lijken.

Lang verhaal kort, ik ben prettig gestoord ;)

Hoe gaat het nu?

Medicijnen helpen mij met m'n concenctratie-problemen. Ik maak gebruik van voorlees-software (Deskbot), dit gebruik ik om studieboeken te lezen. Sinds juni 2019 woon ik met begeleiding van de QuestCoach in de HUB in Haren, om me te helpen met alle andere problemen waar ik in het dagelijks leven tegenaanloop.

Ik heb 3 jaar scheikunde en twéé jaar natuurkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb mijn diploma in Scheikunde behaald, met een 7.6 gemiddeld. M'n bachelorscriptie kun je hier downloaden

Wat is je doel?

M'n doel is om PhD doen, en heel veel lol in het leven hebben.

Ik ben sinds mijn 7e vegetariër. In eerste instantie omdat ik de structuur van vlees heel naar vond, daarna vanwege de impact op het klimaat, maar later kwamen daar ook ethische redenen bij.

Ik ben sinds mijn 17e lid van DWARS. Ik heb een vrij uitgesproken politieke mening, maar ik heb een groot hart. Ik hou van alles wat Groen en Links is ;)

Ik heb sinds mijn 24e verkering met Femke.

Femke en Teun op bevrijdingsfestival

Lees verder

Terug naar pers